Werken Bereikbaarheidsas in Baantveld en Werft

Op maandag 26 augustus 2013 start een nieuwe belangrijke fase in de realisatie van de bereikbaarheidsas. Om de woningen maximaal bereikbaar te houden, gebeurt dit in deelfasen. Vanaf 26 augsutus wordt er gewerkt in Baantveld en Werft tussen de Anemoonstraat en parking Ecodroom. De werken aan de nutsleidingen in de berm zijn hier nu klaar. In de eerstvolgende fase staat de aanleg van de riolering in Werft tussen Anemoonstraat tot aan Possonsdries (exclusief kruispunt) op het programma. Tijdens de werken is er geen doorgaand verkeer toegelaten. Er wordt een omleiding voorzien. Parking Ecodroom is bereikbaar via Elsum, Patronaatstraat, Kameinenstraat, Possonsdries. Deze werken duren vermoedelijk tot de tweede week van september.

Op 23 september starten de rioleringswerken in Werft vanaf kruispunt Possonsdries tot voorbij Ecodroom (stadhuis) en de herinrichting van de weg in Werft. Aansluitend wordt de omgeving van de bibliotheek afgewerkt. Tijdens de werken is de bibliotheek ook toegankelijk via een extra ingang langs de achterkant van de bibliotheek tegenover speeltuintje Waaiburg. Tegen december 2013 zijn de werken in deze zone vermoedelijk volledig klaar. Per deelfase is een omleiding voorzien. Op de website www.aquafin.be kan je terecht voor de recentste planning. Op www.geel.be vind je een folder met een overzicht van de geplande werken.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Bengelbende zoekt vrijwilligers voor kindermobielencentrale

Woensdagnamiddag kunnen kinderen van werkende ouders komen spelen in de buitenschoolse opvang de Bengelbende. Meestal moeten ouders zelf zorgen voor het vervoer van de school naar de opvanglocatie, en hier knelt vaak het schoentje. Om het vervoersprobleem op te lossen start de Bengelbende binnenkort met een kindermobielencentrale.

De kindermobielencentrale schakelt vrijwilligers in om kinderen op woensdagmiddag van school naar een opvanglocatie van de Bengelbende te brengen. Als vrijwilliger beschik je over een eigen wagen en ben je telefonische bereikbaar. Het lokaal bestuur zorgt voor de administratieve formaliteiten en een omniumverzekering. Per rit krijg je een kilometervergoeding. De chauffeurs zijn meestal verbonden aan een school. Leerkrachten, ouders, grootouders of sympathisanten komen in aanmerking om leerlingen op woensdagmiddag te vervoeren.

meer info: Bengelbende, 014 56 73 45, bengelbende@ocmwgeel.be

Opendeurdag dienstencetrum Luysterbos

Op zondag 1 september, van 14u tot 17u, opent dienstencentrum Luysterbos haar deuren voor bezoekers. Je komt meer te weten over de algemene werking, nieuwe cursussen en geplande activiteiten van het centrum. Er staan demonstraties voetmassage, lijndansen, Zumba Gold, kaligrafie en aquarel op het programma. In de cafetaria kan je terecht voor een lekker ijsje of stukje taart.

meer info: LDC Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@ocmwgeel.be

Geel Zomert! met Letz Zeppelin

Op vrijdag 30 augustus sluit Letz Zeppelin de reeks Geel Zomert! concerten af. Letz Zeppelin is een Belgische tribute band die de mystiek en baanbrekende progressies uit het Led Zeppelinrijk herbelicht en nieuw leven inblaast. Letz Zeppelin is nog jong, toch zijn al hun concerten regelrechte full houses. De band bestaat uit Zep-fans van het eerste uur. Oprichter en gitarist Berre Van Hoeylandt nam bassist Jimmy Talloen mee uit de Swinnenband. Samen met Bruno Meeus stampte dit trio in geen tijd 20 van Zeppelins beste klassiekers uit de grond zoals The Song Remains the Same, Immigrant Song, Rock and Roll en The Ocean. Het concert start om 20u30 op de weide achter jeugdcentrum De Bogaard. De toegang is gratis.

meer info: www.geelzomert.be

Op stap met de gids: Geel Oestelt

Op zondag 1 september kan je deelnemen aan de wandeling ‘Geel Oestelt’ onder leiding van een ervaren stadsgids. Tijdens deze twee uur durende wandeling kom je meer te weten over Geel en Oosterlo. In de geschiedenis van Geel speelt Oosterlo een niet onaardige rol. Er zijn aanwijzingen dat de parochie of beter het gehucht op een vroege kolonisatie kan terugblikken. Het toponiem ‘Hof’ en de straatnaam ’Berthoutsedreef’ herinneren aan de waterburcht van de Berthouts, de eerste heren van Geel. Hendrik II Berthout noemde zich graag Hendrik van Oosterlo. De St.-Luciakerk, de pastorie en het St.-Mariadal zijn de architecturale kenmerken van het dorp. Op toeristisch vlak kunnen we niet naast het recreatiepark Netevallei kijken. De Nete zelf is uiteraard een paradijs voor wandelaars die graag actief en rustig van de natuur genieten. De wandeling start om 14u aan de H. Luciakerk in Oosterlo. Deelnemen is gratis. De wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Gratis proefles kunstacademie

Mensen die interesse hebben in de Kunstacademie, maar toch nog twijfelen, kunnen in september gratis een proefles volgen. In september staan de atelierdeuren wagenwijd open voor iedereen. Voor de allerjongsten van 6 tot 11 jaar zijn er de kinderateliers. Hier kunnen kinderen zich één keer per week volop uitleven met verf, klei, schaar en papier of allerlei andere materialen. Jongeren tussen 12 en 17 jaar zijn welkom in de jeugdateliers. Verbeelding en waarneming, creativiteit, vindingrijkheid en expressiviteit zijn er de sleutelbegrippen. Voor volwassenen biedt de kunstacademie volledige dagcursussen tekenkunst, schilderkunst en keramiek. Ook ’s avonds en op zaterdagochtend is de academie in volle actie.

meer info: kunstacademie, kunstacademie@geel.be, 014 56 65 60

Expo in de bib: olieverfschilderijen door Anne-Marie Berben

In september stelt Anne-Marie Berben haar werken tentoon in de bibliotheek. Tekenen en schilderen zijn de drijfveer van Anne-Marie Berben. Haar schilderijen zijn geen afbeeldingen van de realiteit, ze hebben niets te maken met het echte leven maar zijn er een reactie tegen. Door helle kleuren, dynamische toetsen en een verscheidenheid aan schriftuur en factuur te onderzoeken, wil Anne-Marie de positieve kanten van de mens en de wereld benadrukken en de waarneming van de toeschouwer aanscherpen. Haar eerste schilderijen ontstonden door het op elkaar stapelen van verschillende dunne lagen olieverf. Spelend met transparantie, kleur en vorm creëerde ze beelden met een mysterieuze diepte. In haar recent werk bevraagt Anne-Marie zich over de constructie van een beeld en inspireert ze zich op in de realiteit gevonden en door haar digitaal bewerkte structuren. Door de gelaagde handelingen en acties ontstaan abstracte beelden die haar wereld kleur geven.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be